OM MIG  


Sång och skrivande, text, tal och ton är min stora passion.

Rösten är min gåva och jag sjunger med glädje både mina och andras sånger.

 

SÅNG

Sångrösten har jag min älskade morfar Johannes att tacka för. Morfar som hade Jussi Björling som idol, tatuerade damer på armarna och en stor kärlek till havet. Allt detta delade vi bortsett från tatueringarna.

Jag har lång erfarenhet av att sjunga olika genrer och konstellationer, ex visduon Tistel, tradjazzbandet Nyhetsbandet, swingkvintetten Pohlmans Pohlare (ja, med självaste Pohlman vid pianot och Gunnar Fagerström på gitarr), stand up singing showen ”Plocka en Gås”, pop, soul och rock i olika partyband, jazz och visor i Eva Svedbergs trio, trestämmigt Andrewsisters-material i ”The Mamas”, vokalissa i storband, solosång på bröllop, dop och begravningar


TEXT

Jag har alltid skrivit i någon form. Började skriva svenska sångtexter till jazzpärlor och andras kompositioner. De senaste åren har jag alltmer skrivit både text och musik vilket bland annat resulterat i två egna CD-skivor, "Bara Fötter" 2014 och  ”Vandra Varsamt” 2006.


BAKGRUND

Jag är född och uppvuxen i Norrbotten med dess ljusa vackra sommarnätter. Flyttade till Stockholm för att gå teaterskola för att jobba med teater, men musiken tog mer och mer plats och har kommit att bli huvudingrediensen i mitt liv kombinerat med textskrivande. Kärleken till teater finns alltid kvar.

Efter många år som frilansande sångerska ville jag prova något nytt och valet föll då på logoped där jag skulle få möjlighet att jobba med röster.

Röster har alltid intresserat och fascinerat mig.Började tidigt härma röster och dialekter och tycker det är spännande att förstå vad det är som gör dem så olika.

I dag delar jag min tid mellan deltidsjobb som logoped med röstvård och frilans som sångerska och textförfattande.